fbpx
  • Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 25 €

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Florid Minds

Πώς μοιάζει τελικά ο έρωτας;

Πώς μοιάζει τελικά ο έρωτας; 800 600 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Θέλω να σου μιλήσω για ανθρώπους παράξενους που χωρίς να κάνουν το παραμικρό, παρκάρουν απευθείας στην καρδιά σου. Για ανθρώπους που σε προκαλούν να τους γνωρίσεις, να τους συνηθίσεις, ίσως και να τους αγαπήσεις -να τους ερωτευτείς, χωρίς όμως οι ίδιοι να αφήνονται. Δεν λένε μεγάλα λόγια και φαντάζουν άπιαστοι μα είναι πραγματικοί.

Τους σκέφτεσαι συνέχεια, λίγο τους ζεις… και μετά χάνονται σαν τη σκόνη στον άνεμο, μόνο και μόνο για να κάνουν επανεμφάνιση τη στιγμή που εκείνοι το επιθυμούν. Άλλωστε οι στιγμές μαζί τους περνάνε γρήγορα, αλλά είναι πάντα όμορφα μοναδικές. Δεν ξεχνάς ποτέ το άρωμά τους και αν το μυρίσεις κάπου τυχαία, θα αρχίσεις να ψάχνεις μήπως είναι κάπου εκεί. Δεν είναι όμως. Τότε είναι που ο εαυτός σου  θυμώνει, μα και καταλαβαίνει ότι δεν επιλέγεις ποιον θα ερωτευτείς.

Ναι, δεν επιλέγεις ποιον θα ερωτευτείς. Ναι, δεν έχει σημασία αν δεν είναι εντυπωσιακός για τους άλλους γιατί στα δικά σου μάτια αυτός ο παράξενος άνθρωπος φαντάζει τέλειος -σαν τον πρίγκιπα του παραμυθιού αλλά χωρίς το άσπρο άλογο. Μιλάει και απολαμβάνεις κάθε κουβέντα σας, σε αγκαλιάζει και νιώθεις τόση ασφάλεια λες και είσαι σπάνιο χειρόγραφο φυλαγμένο στη βιβλιοθήκη του Βατικανού, κάνετε έρωτα και ο κόσμος όλος απλώνεται στα πόδια σου. Αχ και τα φιλιά! Τα φιλιά είναι τόσο γευστικά σαν να τρως τούρτα σοκολάτα από τα χέρια του Παρλιάρου.

Και πως μοιάζει τελικά ο έρωτας; Ίσως με ηφαίστειο όπως το Κούμπρε Βιέχα. Ένα ζωντανό ηφαίστειο που όταν θυμώνει βρυχάται και πετάει λάβα σαν χαρτοπόλεμο. Μα όταν ηρεμεί είναι εκεί για να σου χαρίσει μοναδικές στιγμές… όπως ακριβώς και ο έρωτας!

Μαίρη Α. Σταμούλη 

Θρίαμβος στην παρουσίαση του βιβλίου “Διομίρα” στο βιβλιοπωλείο Booktalk

Θρίαμβος στην παρουσίαση του βιβλίου “Διομίρα” στο βιβλιοπωλείο Booktalk 1500 1001 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Ύστερα από αρκετό καιρό ξεκινήσαμε και πάλι τις παρουσιάσεις βιβλίων, κάνοντας την αρχή με ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα φαντασίας την “Διομίρα” του Σπύρου Γλύκα στο βιβλιοπωλείο Booktalks. Ο κόσμος το έχει λατρέψει από την στιγμή που κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία αλλά έδειξε και έμπρακτα το ενδιαφέρον του στην παρουσίαση καθώς αρκετός κόσμος έμεινε όρθιος για να ακούσει τους ομιλητές να ξεκοκαλίζουν το βιβλίο. Άλλωστε στην εφημερίδα Βήμα μετά από αυτή την παρουσίαση, σκαρφάλωσε στα πρώτα 5 βιβλία λογοτεχνίας, σε πωλήσεις.

Μια πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα επικρατούσε όλο το βράδυ. Μίλησαν για το βιβλίο οι κυρίες Κατερίνα Μαλακατέ και Αγγελική Μποζίκη, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας, στον οποίο οι δύο ομιλήτριες έκαναν και ερωτήσεις, όπως και αρκετοί από τους παρευρισκόμενους. Και οι δύο ομιλήτριες ανέφεραν ότι το βιβλίο τούς κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και ότι θα μπορούσαν να το φανταστούν να γίνεται σειρά ή ταινία λόγω του κινηματογραφικού τρόπου γραφής του. Η κυρία Αγγελική Μποζίκη μάλιστα ανέφερε ότι δεν διαβάζει βιβλία δυστοπικά όπως η ΔΙΟΜΙΡΑ, αλλά ότι το συγκεκριμένο την κέρδισε. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το τέλος του βιβλίου που ήταν πιο ανθρώπινο σε σχέση με τον φανταστικό κόσμο που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας στο βιβλίο. Η κυρία Μαλακατέ σημείωσε ότι το βιβλίο έχει και πολιτικές προεκτάσεις, αφού αναφέρεται σε λίγες εκλεκτές οικογένειες που συγκεντρώνουν τον πλούτο και κινούν τα νήματα της ανθρωπότητας, κάτι που παραδέχτηκε ο συγγραφέας.

Να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη παρουσίαση που έγινε στον χώρο του BOOKTALKS μετά την περίοδο της πανδημίας.

Με ένα teaser βίντεο που φτιάχτηκε αποκλειστικά κατά την διάρκεια της παρουσίασης θα πάρετε μια καλή γεύση για το ύφος του βιβλίου και την άμεση αλλά και κινηματογραφική γραφή του συγγραφέα!


Μάθε περισσότερα για το βιβλίο εδώ!

Παρουσίαση του νέου βιβλίου φανταστικής λογοτεχνίας “Διομίρα”

Παρουσίαση του νέου βιβλίου φανταστικής λογοτεχνίας “Διομίρα” 1500 785 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Στο βιβλίο Διομίρα ο Σπύρος Γλύκας ξεκινάει το ταξίδι εντός και εκτός των ορίων της επιστημονικής φαντασίας. «Του φαινόταν αστείο αλλά και συνάμα τραγικό ότι πέντε οικογένειες – πόσα άτομα άραγε να τις αποτελούν, συμπεριλαμβανομένων και των πιο μακρινών συγγενών τους; – ευθύνονταν ουσιαστικά για τη μερική καταστροφή της Γης πριν από δυόμιση αιώνες. Κι αυτές οι ίδιες ήταν εκείνες που έβαλαν τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση των πάντων, για να φτάσουμε σήμερα σε έναν πλανήτη με δεκατέσσερις επαρχίες και πρωτεύουσα τη μοναδική πόλη που παρέμενε εκτός θόλων. Σ’ αυτήν την πόλη βασίλευε ακόμα η οικογενειοκρατία»

Στο μυθιστόρημα, ο Τροτ, ο Γκραπ, η Πίντα, η Έντι, ο Σέτια και τα άλλα παιδιά, παρανοούν στον έρωτα, φτάνουν πιο πέρα από την τρέλα, γιατί ακολουθούν παντού το ένστικτο, παρέα με πειθήνια ανδροειδή μέχρι να τους στρίψει καμιά βίδα και αυτών, ανάμεσα σε βδελυρά ανθρωποειδή που φυτοζωούν πλουσιοπάροχα, κινούμενοι όλοι τους εντός και εκτός ενός συστήματος που αυτοτροφοδοτείται και αυτοκαταστρέφεται με περιοδικότητα. Μαζί τους και η Γριά, μια μυθική μορφή που διασώζεται εντυπωσιακά στη μνήμη μας· γιατί αν ήταν γραμμένη με πεζά γράμματα, γριά, θα την έτρωγε το μαύρο χώμα της πολιτικής ορθότητας όπως και τον συγγραφέα της άλλωστε!

Ένα χαρακτηριστικό στη γραφή του Σπύρου Γλύκα είναι η κινηματογραφική της άνεση. Άλλωστε δεν είναι ελάττωμα ένα κείμενο να μοιάζει σαν ταινία, λίγα βιβλία το καταφέρνουν με τέτοια επιτυχία, και ακόμα λιγότερα ελληνικά, που δεν ξέρουν πώς να ξεμπλέξουν την πλοκή τους. Αρκετοί θα πουν ότι δεν θέλουν να το κάνουν να μοιάζει σαν ταινία. Γεμάτο χιούμορ, κορυφώσεις και υφέσεις, έντονη δράση, φιλοσοφική διάθεση, απίστευτες ανατροπές και καμία Ducati εντός του, θα συναρπάσει κάθε ανθρωποειδές ή και ανδροειδές, που θα το πιάσει στα αμήχανα ή και μηχανικά του χέρια.

Σε όλα τα βιβλία φανταστικής λογοτεχνίας νιώθεις κατά διαστήματα ότι μοιάζουν μεταξύ τους, αντιγράφουν ιδέες, εκμεταλλεύονται μοτίβα, πλιατσικολογούν ταινίες ή ό,τι άλλο. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι· ίσως και να μην είναι καν έτσι. Τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας πατάνε στο τώρα, στο κάθε τώρα (που μεταξύ μας, αλλάζει με πολύ αργούς ρυθμούς, αν αλλάζει) και παίρνουν στιβαρή θέση για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Εκεί έγκειται η διαφορά τους αλλά και η βαθιά ομοιότητά τους – πόσα βιβλία ξέρετε να παίρνουν θέση; «Τότε, δεν ήταν λίγες οι φορές που ήθελε να βάλει μια τελεία και να πάψει να ασχολείται με ανθρώπους που όλη τους η ζωή ήταν μια επίδειξη αλλά και συνάμα μια αποφυγή του εαυτού τους».

Αυτό το βιβλίο δεν είναι απλά ένα μυθιστόρημα φαντασίας, τα ηθικά διδάγματα που θα αποκομίσετε από αυτό ποικίλουν!


Είπαν ακόμα για το βιβλίο:

“Καθηλωτικό! Απ τη στιγμή που το ξεκινάς δε θέλεις να τ’ αφήσεις απ’ τα ΄χέρια σου” Γιώργος Π.

“Θα μπορούσε να είναι προφητικό. Ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο μέλλον αλλά μοιάζει να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη δική μας πραγματικότητα” Γεωργία Λ.

‘Ανδροειδή και άνθρωποι συνυπάρχουν σε μια μελλοντική πόλη. Σκοτεινό και περιπετειώδες!’ Ζηνοβία Β.

Μάθε περισσότερα για το βιβλίο εδώ!

Εξύμνησε το βιβλίο “Η Γενιά του Αίματος και της Οργής” ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας!

Εξύμνησε το βιβλίο “Η Γενιά του Αίματος και της Οργής” ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας! 1501 1000 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Υπάρχει μια σκηνή καταδίωξης στο βιβλίο, όπου η πρωταγωνίστρια, η Ζέλ, προσπαθεί να ξεφύγει από τους διώκτες της πάνω σε μια ετοιμόρροπη κρεμαστή γέφυρα. Σε αντίθεση με εκείνη, η γέφυρα πάνω στην οποία χτίζει το βιβλίο της η Τόμι Αντεγιέμι (από την αρχή μέχρι το -προσωρινό- τέλος) είναι ακλόνητη.

Στηρίζεται πάνω σε πολύ γερές κολώνες -σταθερές με τις οποίες η συγγραφέας έχει χτίσει και έχει μπολιάσει το βιβλίο αυτό. Η πρώτη είναι ίσως και η πιο σημαντική. Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι ένα κορίτσι από την ήπειρο της μυθιστορηματικής Ορίσα (η οποία αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι η Νιγηρία σε καιρούς προ-αποικιοκρατίας), ένα κορίτσι με μελαμψό δέρμα και αναφορές στις αφρικανικές παραδόσεις οι οποίες μοιάζουν με ένα εξαιρετικό αλατοπίπερο σε μια ήδη χορταστική ιστορία, μια ιστορία σημειολογικά σημαντική. Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει σύγχρονο best seller όπου όλοι οι χαρακτήρες, πρωταγωνιστές και υποστηρικτικοί, να είναι έγχρωμοι και εδώ που συμβαίνει, είναι κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα. Μακάρι να δούμε πολλά περισσότερα τέτοια βιβλία (όπως και ταινίες) με πρωταγωνιστές έγχρωμους ανθρώπους. Θα μου πείτε “Γιώργο γράφεις τα αυτονόητα τώρα” και θα έχετε δίκιο, αλλά είναι καλό να τα τονίζουμε, ώστε η αλλαγή που επιζητούμε στον κόσμο να γίνεται πράξη.

Η δεύτερη κολώνα του βιβλίου αυτού είναι η καταπίεση του συστήματος στην μονάδα. Το κράτος εναντίον του αδύναμου οικονομικά πολίτη. Το καθεστώς απέναντι στις ιδεολογίες και τον άνθρωπο. Εάν μάλιστα προσθέσετε το ότι η ηρωίδα είναι ένα νεαρό κορίτσι που βιώνει bullying, ρατσισμό και σεξισμό από τους εκπροσώπους του νόμου και του ίδιου του κράτους, καταλαβαίνετε πόσο ισχυρά θεμέλια έχει η ιστορία αυτή ώστε η “Οργή” του τίτλου να γίνει και οργή δική μας καθώς διαβάζουμε την ιστορία της Ζέλ, αλλά και μετά, όταν έχουμε κλείσει το βιβλίο. Τρίτος πόλος που έρχεται να προστεθεί σε αυτά είναι η επανάληψη της συγγραφέως στο θέμα του ότι “Πρέπει να νικηθεί η Μοναρχία”.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προηγούμενα, αλλά και τους συμβολισμούς της ιστορίας (ο κακός “Πατέρας” η θεϊκή “Ουράνια Μητέρα”, ο “Αδερφός” που έχει χάσει το δρόμο του και η “Αδερφή” που κρύβει μέσα της ένα “Λεοντάρι”), όπου “Μοναρχία” έβαλα καθώς διάβαζα το βιβλίο, την λέξη “Πατριαρχία”. Και εδώ έρχεται η τέταρτη κολώνα που κρατάει όρθιο το ογκώδες αυτό βιβλίο. Η συγγραφέας φροντίζει να ακολουθεί τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων (και όχι μόνο) αλλά και τις μάχες των δικαιωμάτων της σύγχρονης εποχής μας, την ίδια στιγμή που υφαίνει ένα έπος με σπαθιά, ναυμαχίες ξύλινων πλοίων, και χαμένων νησιών·   ένας συνδυασμός εξαιρετικός. “Η Γενιά του Αίματος και της Οργής” είναι όλα αυτά αλλά πάνω από όλα είναι ένα βιβλίο απολαυστικό, μια περιπέτεια καταδίωξης και αναζήτησης, τόσο μαγικών αντικειμένων, όσο και εσωτερικής αναζήτησης. Οι πρωταγωνιστές αναζητούν την μαγεία μέσα τους και εμείς αναζητούμε τη δική μας μαγεία την ίδια στιγμή! Οι εναλλαγές συναισθημάτων είναι πολλαπλές (από την οργή, στο πάθος και από τα δάκρυα στη χαρά) αλλά ειδικά το δεύτερο μισό του βιβλίου έχει να προσφέρει και πολλές ανατριχίλες με σκηνές μάχης που με έκαναν να διαβάζω ξανά την ίδια σελίδα για να ζήσω ξανά την ένταση τους. Στο εξηκοστό-πρώτο κεφάλαιο (όσοι το διαβάσετε ξέρετε, όσοι θα το διαβάσετε θα το καταλάβετε) δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου, είναι ίσως η δυνατότερη σκηνή όλου του βιβλίου.

Κλείνοντας θα γράψω κάτι που παρατήρησα. Παρότι μιλάμε για ένα βιβλίο φαντασίας, μια ιστορία γεμάτη αγώνες ενάντια σε κάθε μορφής “Κακό” η συγγραφέας τονίζει (σχεδόν σε κάθε σελίδα) την πίστη της στους “Θεούς” και ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η μόνη ελπίδα για την νίκη είναι η πίστη και κυρίως η σύνδεση με μια ανώτερη δύναμη. Όπως έγραψα και νωρίτερα είναι ένα βιβλίο φαντασίας που δεν φοβάται να μεταφέρει κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό, ιδεολογίες και σκέψεις. Σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της Τόμι Αντεγιέμι ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή όχι κάποιος, εκείνη καθιστά σαφές ότι το βιβλίο διέπεται από τους δικούς της κανόνες. Και μας καλεί να την ακολουθήσουμε. Προσωπικά το έκανα και απόλαυσα ένα επικό βιβλίο με κοινωνικό υπόβαθρο που θα θυμάμαι για καιρό -και είμαι πεπεισμένος θα δούμε κάποια στιγμή και στον κινηματογράφο. Θυμάστε την γέφυρα που σας έγραψα στην αρχή του κειμένου; Μου θύμισε μια αντίστοιχη καταδίωξη στον “Άρχοντα των δαχτυλιδιών”. Και παρόλο που υπάρχουν συσχετισμοί τόσο με το έπος του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν όσο και με τα “Παιχνίδια του Στέμματος” και “Αγώνες Πείνας”, πιστεύω πως με τη “Η γενιά του Αίματος και της Οργής” έχουμε ένα ξεχωριστό σύμπαν, από μια φρέσκια πένα και μια συγγραφέα με ματιά που καίει. Καλή σας ανάγνωση από καρδιάς!

Υ.Γ. Πολλά συγχαρητήρια στις εκδόσεις Ιβίσκος για την τόσο προσεγμένη και όμορφη έκδοση.

Μάθε περισσότερα για το βιβλίο εδώ!

Live Παρουσίαση του βιβλίου «Θεραπεύοντας την Ψυχή»

Live Παρουσίαση του βιβλίου «Θεραπεύοντας την Ψυχή» 1310 678 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Οι εκδόσεις Ιβίσκος σε συνεργασία με το Public σας παρουσιάζουν στις 4/3 ένα βιβλίο-διαμάντι στον χώρο της ψυχολογίας.

Τα σκληρά αληθινά περιστατικά ψυχανάλυσης που κόβουν την ανάσα σε κάθε κεφάλαιο, λειτουργούν σαν καθρέφτης της ψυχής, δίνοντας φως στις πιο αθέατες πτυχές του εαυτού σας.

Οι εκδόσεις Ιβίσκος και το Public παρουσιάζουν το βιβλίο «Θεραπεύοντας την ψυχή» του διασημότερου ψυχαναλυτή της Λατινικής Αμερικής, Γκαμπριέλ Ρολόν, την Πέμπτη 4/3 στις 19:00. Όσοι έχουν αγαπήσει τα βιβλία του Ίρβιν Γιάλομ θα λατρέψουν τον Γκαμπριέλ Ρολόν, που με πολύ άμεσο, παραστατικό και γλαφυρό τρόπο περιγράφει αληθινές ιστορίες ασθενών του και τον τρόπο που μέσα από τη θεραπευτική διαδικασία οδηγήθηκαν στην προσωπική τους αλήθεια και λύτρωση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Μπουραντάς, Πρύτανης Νew York College και συγγραφέας

Δημήτρης Φλαμούρης, συγγραφέας και Coach Θετικής Ψυχολογίας

Κυριακή Χαριτάκη, δημοσιογράφος. H Κυριακή Χαριτάκη είναι ιδρύτρια της ιστοσελίδας Singleparent.gr και θα καταθέσει την προσωπική της μαρτυρία για θέμα συναφές με μία από τις ιστορίες του βιβλίου.

Συντονίζει η Βίκυ Κάουλα

Θέματα με τα οποία καταπιάνεται σε αυτό το βιβλίο είναι η αγωνία, οι φόβοι, η αμφισβήτηση της σεξουαλικότητας, η κακοποίηση, οι οικογενειακοί δεσμοί, οι συναισθηματικοί συσχετισμοί, η δουλειά, ο έρωτας και η απουσία του, οι εθισμοί, ο χρόνος που περνάει και η μοναξιά.

Για να παρακολουθήσετε αυτή την μοναδική παρουσίαση πατήστε εδώ!

Δωρεάν βιβλία για όσους μένουν μόνοι!

Δωρεάν βιβλία για όσους μένουν μόνοι! 1500 1000 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Η φετινή Άνοιξη ήταν τελείως διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι κάποιους από εμάς μας απομόνωσε…
Στις Εκδόσεις Ιβίσκος αποφασίσαμε να καλοσωρίσουμε την πιο απαισιόδοξη άνοιξη με αισιοδοξία και φυσικά…με βιβλία! Η παρέα, η αλληλεγγύη, η ηρεμία αυτές τις ημέρες ήταν τα κύρια ζητούμενα. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε πράξη. Σας ζητήσαμε να μας στείλετε μήνυμα για να μας πείτε ή να μας υποδείξετε έναν συγγενή ή φίλο σας που ήταν μόνος στο σπίτι και εμείς φροντίσαμε να του αποστείλλουμε εντελώς δωρεάν ένα βιβλίο για συντροφιά. Ακόμα μια φορά αποδείξαμε ότι ήμασταν όλοι μαζί και σε αυτό.

«Κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν σε θέση να σηκώσει ένα βράχο μόνος του». Αριστοτέλης
Μόλις η αποστολή των δωρεάν βιβλίων σε όλους όσους επιθυμούσαν μια παρέα, ολοκληρώθηκε, λάβαμε δεκάδες μηνύματα ευγνωμοσύνης και καλοσύνης.

Μερικά από τα μηνύματά σας…

«Μια κυρία με πολλά κινητικά προβλήματα, σας ευχαριστεί πολύ για το δώρο σας. Μόλις το παρέλαβα και της το παρέδωσα και μου ζήτησε να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της λόγω του ότι δεν έχει κάποιο μέσο μαζικής δικτύωσης. Να είσαστε καλά και να χαρίζετε πάντα τόσο όμορφες στιγμές σε αυτές τις δύσκολες μέρες.» Σ.Κ

«Ένας εκδοτικός οίκος με πολύ ανθρώπινο πρόσωπο.
Με νοιάξιμο για τους συνανθρώπους και με ευαισθησίες.
Έγραφαν προ μηνός, ότι χαρίζουν βιβλία σε ηλικιωμένους. Τους ζήτησα λοιπόν να στείλουν ένα βιβλίο σε μια κυρία 94 ετών, που παρέα της έχει τα βιβλία.
Ανταποκρίθηκαν, έκαναν αυτό που υπόσχονταν και σήμερα η κυρία παρέλαβε το Πασχαλινό της δώρο που την γέμισε χαρά.
Να είστε καλά οι άνθρωποι του Ιβίσκου και μακάρι κι άλλοι εκδοτικοί οίκοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας.»

«Συγχαρητήρια στις εκδόσεις Ιβίσκος που αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι δίπλα στον συνάνθρωπο και το αποδεικνύουν με πράξεις και όχι με λόγια σας ευχαριστώ πολύ και εγώ αλλά και η αδελφή μου εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα.»

Σας ευχαριστούμε τόσο πολύ για την αγάπη σας. Ήταν τόσο συγκινητική η ανταπόκρισή σας. Στείλαμε συνολικά πάνω από 100 δωρεάν βιβλία.
Μείναμε σπίτι, βγήκαμε νικητές!

Iviskos Facebook Live Events

Iviskos Facebook Live Events 1500 1000 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Την Κυριακή 3 Μαΐου, τελευταία μέρα της καραντίνας μιλήσαμε για το τέλος! Το τέλος του φαύλου κύκλου της δίαιτας & επαναπρόσληψης βάρους. Οδηγός μας σε αυτό ήταν ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Certified Health & Wellness Coach, Αντρέας Κωνσταντίνου όπου μας μίλησε για τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες, τον έλεγχο και τις δυνατότητές μας.

Μάθαμε τρεις τεχνικές που θα μας βοηθήσουν άμεσα να αντιμετωπίζουμε τους διατροφικούς πειρασμούς όταν η δυσκολία μας χτυπήσει την πόρτα και άλλη μία, που θα μας βοηθήσει μακροπρόθεσμα να γυρίζουμε την πλάτη στα μπισκότα, στις σοκολάτες, στα πατατάκια κ.ο.κ

Είναι καιρός πια να αφήσουμε στην άκρη την ξύλινη γλώσσα των διατροφικών οδηγιών και διατροφικών σχημάτων και θα προσεγγίσουμε τη διατροφή μέσω της κατανόησης και της αυτο-αποδοχής. Ας δούμε πλέον τη διατροφή αλλιώς…

Επιπλέον λάβαμε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν όλους μας…

-Πώς μπορεί να διατηρήσει κάποιος τα κιλά του αφού φτάσει τον στόχο του;

-Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εύκολα τον τρόπο διατροφής τους έτσι ώστε να τον ακολουθήσουν μια ζωή;

-Μιλάτε για όραμα στο βιβλίο, είναι απαραίτητο; Όραμα είναι ο στόχος;

-Πώς θα καταφέρουμε να βρούμε το κίνητρο για να ξεκινήσουμε ένα διατροφικό πλάνο;

Ο έλεγχος της διατροφής και του βάρους, εξαρτώνται πρωτίστως από τη δυνατότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική του κατάσταση προσδιορίζοντάς τη με ακρίβεια και ταυτόχρονα να αναζητεί εκείνη την ανικανοποίητη ανάγκη που τον οδηγεί στη ματαίωση της προσπάθειας. Μέσα από αυτή τη διερεύνηση το άτομο θα είναι πάντα σε θέση να μαθαίνει για τις αδυναμίες του, χωρίς να χάνει τον αυτοσεβασμό του.
Με οδηγό το όραμα, την ιδανική ζωή που ο καθένας φαντάζεται για τον εαυτό του, ο coach βοηθά τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί του να σχεδιάσει τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν, ώστε αυτό να υλοποιηθεί.

 

Δείτε το video στο κανάλι του Ιβίσκου στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=PAStNfvZPmY

Iviskos Facebook Live Events

Iviskos Facebook Live Events 1500 1006 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Τα Iviskos facebook Live Events ξεκίνησαν εν μέσω καραντίνας, με το πιο επίκαιρο θέμα, την υγεία! Ο Δρ. Νικόλαος Λιάπης, ο συγγραφέας των bestsellers “Ιπποκράτειος Διατροφή” &”Ιπποκράτειος Διατροφή στο Πιάτο”, ήταν κοντά μας τη Μεγάλη Δευτέρα 13/04 και μας μίλησε σχετικά με την ελληνική πρόταση για υγεία και ευεξία με τη θεραπευτική δύναμη των τροφών. Όπως δίδαξε ο Ιπποκράτης “Η τροφή να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου”.

Απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα όσων παρακολουθούσαν. Κάποια απ’ αυτά ήταν:

  1. Έχετε άποψη για τα βιολογικά τρόφιμα; Έχουν κατηγορηθεί συχνά για μεταλλάξεις.
  2. Πόσο ασφαλές για την υγεία είναι να ακολουθούνται οι αρχές της Ιπποκρατείου Διατροφής με μη βιολογικά τρόφιμα;
  3. Η ιπποκράτειος διατροφή είναι κυρίως ωμοφαγική διατροφή. Πόσο εκπαιδευμένο είναι το γαστρεντερικό μας σύστημα να επεξεργάζεται συνέχεια τις ωμές τροφές;
  4. Πολλά λέγονται για την γλουτένη σήμερα. Αυτή δεν υπάρχει σε όλα τα δημητριακά; Πώς συνιστάτε την χρήση τους;

Η Ιπποκράτειος Διατροφή είναι ένα ολοκληρωμένο διατροφικό σύστημα που βασίζεται στις αρχές του μεγάλου Έλληνα γιατρού για την πρόληψη και τη θεραπεία μέσω των τροφών, αλλά και στη σοφία της ελληνικής παράδοσης. Χάρη στη μεγάλη αποτελεσματικότητά της, κερδίζει διαρκώς έδαφος και διεθνή αναγνώριση στο χώρο της εναλλακτικής, ολιστικής θεραπευτικής. Στηρίζεται στην κατανάλωση των ζωντανών, πλήρων, ανεπεξέργαστων τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα βότανα και ορίζει με σαφήνεια το τι δεν πρέπει αλλά και το τι πρέπει να τρώμε.

Η εφαρμογή της:

  • Καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες που τον φορτώνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής.
  • Προστατεύει την υγεία από αυτό άνοσες και φλεγμονώδεις παθήσεις –που έχουν πλέον πάρει διαστάσεις επιδημίας– καταπολεμώντας τις αιτίες τους και όχι μόνο τα συμπτώματα.
  • Αδυνατίζει, οδηγώντας σε γρήγορη, υγιεινή και μόνιμη απώλεια του περιττού βάρους.
  • Βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής, καταπολεμώντας αλλεργίες, πονοκεφάλους, προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, διαταραχές ύπνου και αρθριτικούς πόνους.
  • Χαρίζει υγεία, ζωντάνια, δύναμη κι ευεξία!

Δείτε το videoστο κανάλι του Ιβίσκου στο youtube: https://bit.ly/2ZffZ3p

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.